Składniki

  • 2 puszki Białej fasoli Cannellini Bonduelle 425 ml
  • 200 g krewetek
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 suszone papryczki chili
  • 1 nieduża cebula
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Garść natki pietruszki
  • Świeże pieczywo
  • Sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krewetki z fasolą w pomidorach - Składniki

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 1

W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, aż cebula się zeszkli. Dodać ząbek czosnku, suszone chili i tymianek, lekko podgotować.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 2

Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 10-15 minut, aż pomidory się rozpadną, a sos zgęstnieje.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 3

Dodać bulion i fasolkę, gotować jeszcze około 5 minut.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 4

Masło roztopić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wrzucić krewetki. Posypać je papryką i smażyć krótko, aż się zetną. Ułożyć je na fasoli w pomidorach, posypać świeżą natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem.

Krewetki z fasolą w pomidorach

•ᴗ• Krewetki z fasolą w pomidorach
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka ze szpinakiem, soczewicą, suszonymi pomidorami i kozim serem, podana z chrupiącymi grzankami.

Sałatka z soczewicą i szpinakiem

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Zobacz więcej takich przepisów