Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 bagietka

  • 1/2 cytryny

  • 200 g kolorowych pomidorków koktajlowych

  • 125 g mozzarelli w kulkach

  • 70 g pasty sezamowej tahini

  • Kilkanaście listków bazylii

  • Oliwa

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 1

Cieciorkę osączamy na sicie i płuczemy.

2

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 2

Cieciorkę, czosnek, pastę tahini, sok z cytryny i 1 łyżkę oliwy blendujemy na gładką pastę. Dodajemy kilka łyżek zimnej wody, sól do smaku, ponownie blendujemy do otrzymania preferowanej konsystencji hummusu.

3

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 3

Bagietkę kroimy na kromki. Następnie opiekamy je na suchej patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż będą chrupiące.

4

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 4

Osączoną mozzarellę i umyte pomidorki kroimy na pół.

5

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 5

Opieczone kromki bagietki smarujemy hummusem. Na hummusie układamy po kilka kawałków pomidorów i mozzarelli. Pomidorki i mozzarellę oprószamy solą i pieprzem, kropimy oliwą. Grzanki dekorujemy listkami bazylii. Podajemy od razu po przygotowaniu.

:)

Grzanki z hummusem i caprese

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu