
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Tortillę należy równomiernie posmarować serkiem.
Siekamy zioła i łączymy je z oliwą z oliwek, fasolą, solą i pieprzem.
Na środek każdej tortilli wykładamy przygotowany farsz i mocno ją zwijamy. Każdą tortillę możemy podzielić na 2 lub 3 części.
Podajemy na zimno ze schłodzonym sosem jogurtowym z czosnkiem i przyprawami.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej