Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Na sos:

  • 1 opakowanie gęstego jogurtu naturalnego

  • 2 ząbki czosnku

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Tortillę należy równomiernie posmarować serkiem.

Siekamy zioła i łączymy je z oliwą z oliwek, fasolą, solą i pieprzem.

Na środek każdej tortilli wykładamy przygotowany farsz i mocno ją zwijamy. Każdą tortillę możemy podzielić na 2 lub 3 części.

3

Podajemy na zimno ze schłodzonym sosem jogurtowym z czosnkiem i przyprawami.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu