Your browser does not support JavaScript!

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 425 ml
  • 400 g passaty pomidorowej
  • 250 g pręgi wołowej bez kości
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • ½ dużej cebuli
  • ½ łyżeczki posiekanej świeżej papryczki chili
  • Kwaśna śmietana do podania
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 1

Wołowinę kroimy w nieduże kawałki, papryki w krótkie paseczki, cebulę w drobną kostkę.

2.

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 2

Wołowinę obtaczamy w mące. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wołowinę, smażymy do zamknięcia porów na mięsie.

3.

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 3

Do rondelka wlewamy passatę i około ½ szklanki wody, dodajemy posiekany rozmaryn. Gotujemy pod przykryciem około 45 minut. W razie potrzeby dolewamy więcej wody do rondelka.

4.

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 4

Do gulaszu dodajemy świeżą paprykę, paprykę w proszku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

5.

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 5

Pod koniec gotowania dodajemy osączoną czerwoną fasolę, krótko podgrzewamy. Gulasz podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany, posypany posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.