Your browser does not support JavaScript! Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 425 ml

  • 400 g passaty pomidorowej

  • 250 g pręgi wołowej bez kości

  • 2 łyżki mąki

  • 2 łyżeczki natki pietruszki

  • 1 łyżka oleju

  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu

  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

  • ½ czerwonej papryki

  • ½ żółtej papryki

  • ½ dużej cebuli

  • ½ łyżeczki posiekanej świeżej papryczki chili

  • Kwaśna śmietana do podania

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 1

Wołowinę kroimy w nieduże kawałki, papryki w krótkie paseczki, cebulę w drobną kostkę.

2

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 2

Wołowinę obtaczamy w mące. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wołowinę, smażymy do zamknięcia porów na mięsie.

3

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 3

Do rondelka wlewamy passatę i około ½ szklanki wody, dodajemy posiekany rozmaryn. Gotujemy pod przykryciem około 45 minut. W razie potrzeby dolewamy więcej wody do rondelka.

4

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 4

Do gulaszu dodajemy świeżą paprykę, paprykę w proszku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

5

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem - Krok 5

Pod koniec gotowania dodajemy osączoną czerwoną fasolę, krótko podgrzewamy. Gulasz podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany, posypany posiekaną natką pietruszki.

:)

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu