
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do cukinii dodajemy jajko, mąkę, fasolę oraz pokruszoną fetę.
Mieszamy. Dolewamy stopniowo mleko do uzyskania kleistej masy.
Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym oleju lub oliwie na złoty kolor z obu stron.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej