Your browser does not support JavaScript! Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą - Krok 1

Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach.

2

Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą - Krok 2

Do cukinii dodajemy jajko, mąkę, fasolę oraz pokruszoną fetę.

3

Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą - Krok 3

Mieszamy. Dolewamy stopniowo mleko do uzyskania kleistej masy.

4

Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą - Krok 4

Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym oleju lub oliwie na złoty kolor z obu stron.

:)

Placki z cukinii z czerwoną fasolką i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu