Składniki

  • Groszek “Porcja na raz na Twoją Sałatkę” Bonduelle 212 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 2 szklanki wody
  • 250 g kurek
  • 200 g kaszy pęczak
  • 180 g pokrojonego sera feta
  • 100 g orzechów laskowych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka świeżego tymianku
  • 1 łyżeczka ziarnistej musztardy
  • Sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Składniki

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy w 2 szklankach osolonej wody ok. 20 min.

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i grzyby, większe można przekroić na pół. Smażymy na średnim ogniu ok. 10 min.

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Krok 3

W pojemniku blendera umieszczamy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek,ocet, pozostałe 3 łyżki oliwy, musztardę, ok 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Blendujemy całość do uzyskania jednolitej konsystencji.

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Krok 4

Orzechy prażymy na suchej patelni, następnie siekamy.

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami - Krok 5

Łączymy ze sobą ugotowaną kaszę, podsmażone grzyby z cebulą, podprażone orzechy, ser feta, osączony groszek oraz sos. Całość można doprawić jeszcze do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami

•ᴗ• Kremowa kasza pęczak z grzybami i orzechami
http://Opakowanie%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score.

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Miska pełna warzywnej zupy z fasolką szparagową i kolbami kukurydzy, podana na rustykalnym drewnianym tle.

Pomidorowy sos z fasolką szparagową

Sałatka z zielonymi liśćmi, kukurydzą i grzankami na białym talerzu, podana na drewnianym stole.

Sałatka z kurczaka, kukurydzy i groszku

Zobacz więcej takich przepisów