Your browser does not support JavaScript!

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 1

Kapustę gotujemy około 30 minut z liśćmi laurowymi. Następnie dokładnie odcedzamy.

2.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 2

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.

3.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 3

Do mąki dolewamy około 220 ml dosyć ciepłej wody (około 60℃) i zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi.

4.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 4

Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i posiekane namoczone grzyby. Smażymy, aż całość odparuje z nadmiaru płynu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec smażenia dodajemy osączoną z zalewy fasolę cannellini.

5.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 5

Ciasto wałkujemy cienko. Wykrawamy krążki, nakładamy na nie po porcji farszu i lepimy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Smacznego!

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.