Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 1

Kapustę gotujemy około 30 minut z liśćmi laurowymi. Następnie dokładnie odcedzamy.

2

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 2

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.

3

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 3

Do mąki dolewamy około 220 ml dosyć ciepłej wody (około 60℃) i zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi.

4

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 4

Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i posiekane namoczone grzyby. Smażymy, aż całość odparuje z nadmiaru płynu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec smażenia dodajemy osączoną z zalewy fasolę cannellini.

5

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 5

Ciasto wałkujemy cienko. Wykrawamy krążki, nakładamy na nie po porcji farszu i lepimy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

:)

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu