Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Składniki

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 1

Kapustę gotujemy około 30 minut z liśćmi laurowymi. Następnie dokładnie odcedzamy.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 2

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 3

Do mąki dolewamy około 220 ml dosyć ciepłej wody (około 60℃) i zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 4

Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i posiekane namoczone grzyby. Smażymy, aż całość odparuje z nadmiaru płynu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec smażenia dodajemy osączoną z zalewy fasolę cannellini.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini - Krok 5

Ciasto wałkujemy cienko. Wykrawamy krążki, nakładamy na nie po porcji farszu i lepimy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

•ᴗ• Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Biała kiełbasa z warzywami z patelni - Krok 6

Biała kiełbasa z warzywami z patelni

Sałatka ze szpinaku z kukurydzą złocistą z chili z jajkami marynowanymi w sosie sojowym

Sałatka ze szpinaku z kukurydzą złocistą z chili z jajkami marynowanymi w sosie sojowym

Śledź w śmietanie z groszkiem serwowany z bagietką, podany na stylowo zestawionych talerzach, obok puszka kukurydzy Bonduelle na błękitnym drewnianym stole.

Śledzie pod pierzynką

Zobacz więcej takich przepisów