Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

DSC_9503

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w podłużne kawałki, cukinię wzdłuż na cztery części a następnie w mała kawałki.

DSC_9505

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

DSC_9507

Dokładamy cukinię i paprykę, przesmażamy przez 5 minut.

DSC_9509
Kolejno wlewamy pomidory, dodajemy kmin rzymski, kolendrę i cayenne. Przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut.

DSC_9513

Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ciecierzycę i 3-4 porcje mrożonego szpinaku 1000 listków. Przykrywamy i gotujemy dalej przez 5 minut, aż liski szpinaku się rozmrożą. Mieszamy, nakładamy na talerze i podajemy.

DSC_9526

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą

Placki ziemniaczane z jajkiem w koszulce z salsą z kukurydzy

Placki ziemniaczane z jajkiem w koszulce z salsą z kukurydzy

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Zobacz więcej takich przepisów