Your browser does not support JavaScript! Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

DSC_9503

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w podłużne kawałki, cukinię wzdłuż na cztery części a następnie w mała kawałki.

2

DSC_9505

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

3

DSC_9507

Dokładamy cukinię i paprykę, przesmażamy przez 5 minut.

4

DSC_9509

Kolejno wlewamy pomidory, dodajemy kmin rzymski, kolendrę i cayenne. Przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut.

5

DSC_9513

Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ciecierzycę i 3-4 porcje mrożonego szpinaku 1000 listków. Przykrywamy i gotujemy dalej przez 5 minut, aż liski szpinaku się rozmrożą. Mieszamy, nakładamy na talerze i podajemy.

:)

DSC_9526

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu