Składniki

  • 1 puszka Fasoli Flażoletki Bonduelle 425 ml
  • 500 g mięsa z indyka na gulasz (np. z udźca)
  • 300 g borowików
  • 100 g cebuli
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 50 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka lubczyku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Składniki

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 1

Posiekane cebulę i czosnek szklimy na 30 g masła.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 2

Dodajemy mięso z indyka. Przesmażamy 5 minut.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 3

Dodajemy pokrojone grzyby. Przesmażamy kolejne 5 minut.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 4

Na patelnię wlewamy wino i redukujemy. Następnie podlewamy wodą tak, by mięso było przykryte i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 5

Dodajemy fasolę razem z zalewą, lubczyk oraz śmietankę. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pozostałe masło. Mieszamy, aż się rozpuści i zagęści sos.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką

•ᴗ• Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką
http://Puszka%20fasoli%20flażoletki%20marki%20Bonduelle%20z%20oceną%20Nutri-Score%20A,%20gotowa%20do%20użycia%20w%20przepisach.

Fasola Flażoletka

Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Zielona Fasola Flażoletka wzbogaci w intensywny kolor i smak sałatki i przekąski, zupy oraz pasty, a także dania kuchni francuskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Placuszki z chleba i warzyw

Placuszki z chleba i warzyw

Smażone klopsiki na patelni - idealne do spaghetti czy jako dodatek do sosu.

Klopsiki z kaszy nadziewane serem

Zobacz więcej takich przepisów