Your browser does not support JavaScript! Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek - Krok 1

Posiekać drobno wędzonego łososia, marynowane pieczarki, czerwoną cebulę i koperek (odłożyć dwie małe gałązki do dekoracji).

2

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek - Krok 2

Obrać awokado i również pokroić w drobną kostkę.

3

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek - Krok 3

Przełożyć wszystkie posiekane składniki do miski. Doprawić oliwą, połową chrzanu i czarnym pieprzem.

4

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek - Krok 4

Przygotowaną masą napełnić posmarowane wewnątrz oliwą małe miseczki. Wyłożyć na talerzyki. Udekorować gałązkami koperku i chrzanem.

:)

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu