Your browser does not support JavaScript!

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Flażoletki Bonduelle 425 ml
  • 500 g mięsa z indyka na gulasz (np. z udźca)
  • 300 g borowików
  • 100 g cebuli
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 50 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka lubczyku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 1

Posiekane cebulę i czosnek szklimy na 30 g masła.

2.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 2

Dodajemy mięso z indyka. Przesmażamy 5 minut.

3.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 3

Dodajemy pokrojone grzyby. Przesmażamy kolejne 5 minut.

4.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 4

Na patelnię wlewamy wino i redukujemy. Następnie podlewamy wodą tak, by mięso było przykryte i dusimy pod przykryciem 15 minut.

5.

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką - Krok 5

Dodajemy fasolę razem z zalewą, lubczyk oraz śmietankę. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pozostałe masło. Mieszamy, aż się rozpuści i zagęści sos.

Smacznego!

Gulasz z indyka z grzybami i fasolką flażoletką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.