Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Składniki

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 1

Kaszę podgrzewamy na niewielkiej ilości oliwy około 6 minut. Jeśli to konieczne, doprawiamy lekko do smaku.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 2

Parmezan ścieramy na tarce. Dodajemy posiekaną drobno bazylię i skórkę otartą z ½ cytryny. Mieszamy.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 3

Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki oraz blaszki.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 4

Masło roztapiamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Mieszanką smarujemy grzyby na zewnątrz i od środka.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 5

Pieczarki wypełniamy kaszą z warzywami i posypujemy obficie parmezanem. Zapiekamy 20 minut w 180℃.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

•ᴗ• Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kaszetka Mix z Fasolką

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – zielonej fasolki, pomidorów, papryki, kukurydzy i cebuli z kaszą – jęczmienna i orkiszową. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.

Komentarze 2

  • Irena
    14 listopada 2021 o 12:08

    Przepis,przepisy Pani są świetne.

    • Warzywne Inspiracje
      17 listopada 2021 o 14:02

      Bardzo się cieszę, że znajdujesz tu inspiracje do gotowania! Koniecznie daj znać, który przepis lubisz najbardziej! 🙂

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z marchewką i fetą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pikantny krem z dyni

Zobacz więcej takich przepisów