Your browser does not support JavaScript!

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 1

Kaszę podgrzewamy na niewielkiej ilości oliwy około 6 minut. Jeśli to konieczne, doprawiamy lekko do smaku.

2.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 2

Parmezan ścieramy na tarce. Dodajemy posiekaną drobno bazylię i skórkę otartą z ½ cytryny. Mieszamy.

3.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 3

Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki oraz blaszki.

4.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 4

Masło roztapiamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Mieszanką smarujemy grzyby na zewnątrz i od środka.

5.

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 5

Pieczarki wypełniamy kaszą z warzywami i posypujemy obficie parmezanem. Zapiekamy 20 minut w 180℃.

Smacznego!

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.