Your browser does not support JavaScript! Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Fasolka szparagowa聽pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze 艣lady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stan贸w Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano j膮 tak偶e w krajach Ameryki 艢rodkowej i Po艂udniowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotar艂a za spraw膮 hiszpa艅skich 偶eglarzy, gdzie spopularyzowa艂a si臋 dopiero w XVI wieku, g艂贸wnie we Francji, gdzie ceniono j膮 ze wzgl臋du na jej w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach 艣wiata. W Polsce wyst臋puj膮 dwie odmiany fasolki szparagowej 鈥 delikatna 偶贸艂ta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 1

Kasz臋 podgrzewamy na niewielkiej ilo艣ci oliwy oko艂o 6 minut. Je艣li to konieczne, doprawiamy lekko do smaku.

2

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 2

Parmezan 艣cieramy na tarce. Dodajemy posiekan膮 drobno bazyli臋 i sk贸rk臋 otart膮 z 陆 cytryny. Mieszamy.

3

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 3

Pieczarki oczyszczamy i usuwamy n贸偶ki oraz blaszki.

4

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 4

Mas艂o roztapiamy. Dodajemy przeci艣ni臋ty czosnek. Mieszank膮 smarujemy grzyby na zewn膮trz i od 艣rodka.

5

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem - Krok 5

Pieczarki wype艂niamy kasz膮 z warzywami i posypujemy obficie parmezanem. Zapiekamy 20 minut w 180鈩.

:)

Kasza zapiekana w pieczarkach pod parmezanem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu