Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 400 g pieczarek (najlepiej brązowych i białych)
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garście jarmużu
  • 1 nieduża cebula
  • 1 nieduża gałązka rozmarynu
  • 1 szklanka bulionu
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Składniki

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 1

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną drobno cebulę i zeszklić.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 2

Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić i smażyć, aż będą złote i puszczą wodę.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 3

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i bulion, wrzucić liście jarmużu i dusić, aż będą miękkie.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 4

Dodać soczewicę, tymianek, przyprawić do smaku i przez chwilę dusić wszystko razem. Na koniec wmieszać śmietanę. Podawać z ugotowaną kaszą jęczmienną.

•ᴗ• Miseczka z soczewicą i ryżem na czerwono-białej serwecie.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Makaron z brokułami i kiełbaską podany w miseczkach, obok leży tarka z kawałkiem parmezanu.

Brokuły z chorizo i pomidorami

Zdrowe i kolorowe śniadanie: grillowana pierś z kurczaka, sadzone jajko i świeża sałatka z kukurydzy.

Sznycle z indyka z salsą z kukurydzą

Aromatyczna zupa warzywna z soczewicą, podana w różowej misce na drewnianym tle, idealna na zdrowy obiad.

Pikantna zupa z soczewicy

Zobacz więcej takich przepisów