
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Posiekaną drobno cebulę i czosnek szklimy na oliwie.
Gdy warzywa lekko zmiękną, wsypujemy kaszę pęczak i prażymy razem 2-3 minuty. Następnie podlewamy gorącym bulionem. Dodajemy tymianek, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy, od czasu do czasu mieszając, do miękkości kaszy.
Gdy kasza jest już miękka i wchłonęła prawie cały bulion, dodajemy osączone z zalewy buraczki. Mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty.
Dodajemy groszek.
Niewielką część sera odkładamy do posypania dania, a resztę wkruszamy do kaszotto i mieszamy, aż się roztopi. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej