Jajka zapiekane z fasolą i boczkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

dsc_0405

Cebulę siekamy w piórka, boczek kroimy w kostkę.

dsc_0407

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wrzucamy boczek i cebulę. Smażymy przez około 5-7 minut, aż ładnie się zrumienią.

dsc_0409

Dodajemy Polską fasolkę po bretońsku Bonduelle. Mieszamy.

dsc_0411

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zawartość patelni przekładamy do dwóch niedużych naczyń do zapiekania. Do każdego naczynia wbijamy jajko, oprószamy je solą i pieprzem.

dsc_0414

Pieczemy przez około 12-15 minut, aż białko jajka się zetnie.

dsc_0425

Podajemy z dodatkiem pieczywa.

dsc_0434

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Polska Fasolka po Bretońsku

Polska fasolka po bretońsku to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie mięso lub kiełbasę, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pasta jajeczna z kukurydzą

Ciasto leśny mech

Ciasto leśny mech

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Zobacz więcej takich przepisów