Składniki

  • 200 g Ryżu w 100% z marchewki Bonduelle 400 g
  • 20 g masła klarowanego
  • 50 g pistacji
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 50 g migdałów
  • 125 ml mleka
  • 50 g cukru
  • 120 g mąki migdałowej
  • kardamon mielony – do smaku
  • lody / płatki migdałów / owoce – do podania

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Orzechy siekamy i podsmażamy na maśle, zdejmujemy z patelni i studzimy. Ryż w 100% z marchewki smażymy na tej samej patelni przez 5 min.

Dodajemy mleko i mąkę migdałową, podsmażamy na małym ogniu przez ok. 10 min.

Następnie dodajemy cukier, mieszamy i doprawiamy do smaku kardamonem.

Deser można podawać na zimno z lodami i udekorowanym świeżymi owocami.

•ᴗ• Indyjski deser marchewkowy gajar ka halwa
http://Ryż%20Bonduelle%20z%20marchewką%20–%20idealny%20jako%20zdrowy%20dodatek%20do%20dań.

Ryż w 100% z marchewki

Ryż w 100% z marchewki to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych, zapiekanek, ciast oraz jako dodatek do sałatek czy smakowitego sosu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wytrawna babka z warzywami

Wytrawna babka z warzywami

Domowy wege kebab z warzywami

Seekh kebab wege

Zapiekanka makaronowa z brokułami i sosem serowym, idealna na szybki i zdrowy obiad.

Muszle z fetą i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów