Your browser does not support JavaScript!

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 1

Do mięsa dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Wyrabiamy. Na koniec dodajemy rodzynki i ⅔ cieciorki. Mieszamy.

2.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 2

Na pergaminie formujemy z mięsa podłużny walec. Rolujemy. Baton zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy 40 minut w temp. 180℃. Studzimy.

3.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 3

Bulion podgrzewamy z czosnkiem 10 minut. Na koniec dolewamy wino i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy.

4.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 4

Wystudzoną roladę mięsną kroimy na 2-cm plastry.

5.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 5

Mięso układamy w naczyniu i posypujemy pozostałą cieciorką. Zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Smacznego!

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.