Your browser does not support JavaScript! Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 1

Do mięsa dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Wyrabiamy. Na koniec dodajemy rodzynki i ⅔ cieciorki. Mieszamy.

2

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 2

Na pergaminie formujemy z mięsa podłużny walec. Rolujemy. Baton zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy 40 minut w temp. 180℃. Studzimy.

3

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 3

Bulion podgrzewamy z czosnkiem 10 minut. Na koniec dolewamy wino i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy.

4

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 4

Wystudzoną roladę mięsną kroimy na 2-cm plastry.

5

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 5

Mięso układamy w naczyniu i posypujemy pozostałą cieciorką. Zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

:)

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu