
- 30 min.
- łatwe
- cieciorka
- cukinia
- cytryna
- czosnek
- jarmuż
- kasza jaglana
- miód
- oliwa
- papryczka chili
- pestki dyni
Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką
- 30 min.
- łatwe
Do mięsa dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Wyrabiamy. Na koniec dodajemy rodzynki i ⅔ cieciorki. Mieszamy.
Na pergaminie formujemy z mięsa podłużny walec. Rolujemy. Baton zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy 40 minut w temp. 180℃. Studzimy.
Bulion podgrzewamy z czosnkiem 10 minut. Na koniec dolewamy wino i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy.
Wystudzoną roladę mięsną kroimy na 2-cm plastry.
Mięso układamy w naczyniu i posypujemy pozostałą cieciorką. Zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.