Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Składniki

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 1

Do mięsa dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Wyrabiamy. Na koniec dodajemy rodzynki i ⅔ cieciorki. Mieszamy.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 2

Na pergaminie formujemy z mięsa podłużny walec. Rolujemy. Baton zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy 40 minut w temp. 180℃. Studzimy.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 3

Bulion podgrzewamy z czosnkiem 10 minut. Na koniec dolewamy wino i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 4

Wystudzoną roladę mięsną kroimy na 2-cm plastry.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką - Krok 5

Mięso układamy w naczyniu i posypujemy pozostałą cieciorką. Zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

•ᴗ• Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów