Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 12 płatów lasagne
  • 1 opakowanie Szpinaku 1000 listków Bonduelle
  • kostka twardego koziego sera
  • 5 łyżek śmietany 30%
  • 5 łyżek mascarpone
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • świeżo starta gałka muszkatołowa

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

W osolonej wodzie z dodatkiem oliwy gotujemy płaty lasagne do miękkości. Jeśli ugotujemy na raz tylko 2-3 plastry, to dzięki temu się nie skleją.

Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy liście szpinaku Bonduelle (około 1/2-2/3 opakowania), śmietanę  i mascarpone. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową.

Na dnie naczynia do zapiekania układamy pierwsze 3 plastry lasagne. Na każdym układamy warstwę szpinaku i pokruszony ser kozi.

Kładziemy kolejne 3 płaty lasagne, szpinak i ser. Na wierzch kładziemy resztę płatów lasagne i posypujemy serem kozim i posiekanym koperkiem.

Danie zapiekamy w 180 stopniach przez 15-20 minut.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

Ciasto z fasoli cannellini

Ciasto z fasoli cannellini

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów