Your browser does not support JavaScript!

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1,2 kg piersi z indyka
  • 250 g jabłek
  • 50 g cebuli
  • 50 g masła
  • 30 ml oliwy
  • 25 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą - Krok 1

Posiekane cebulę i czosnek przesmażamy na oliwie.

2.

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą - Krok 2

Gdy cebula zmięknie, dodajemy pokrojone w cienkie półtalarki jabłko i jeszcze chwilę przesmażamy.

3.

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą - Krok 3

Dodajemy soczewicę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą - Krok 4

W mięsie robimy głęboką kieszeń. Nakładamy do środka farsz i spinamy igłami lub związujemy sznurkiem.

5.

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą - Krok 5

Mięso nacieramy chili, słodką papryką, koprem włoskim, solą i pieprzem. Obkładamy masłem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150℃. Pieczemy około 75 minut.

Smacznego!

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.