Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki - Krok 1

Ogórek kroimy w cienkie paski julienne bez gniazd nasiennych. Dymkę drobno siekamy.

2

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki - Krok 2

Jajka rozkłócamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną dymkę i mieszamy.

3

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki - Krok 3

Lekko rozgrzaną patelnię smarujemy oliwą. Wylewamy przygotowane jajka na całą powierzchnię, jak naleśnik. Gdy omlet zetnie się w połowie, posypujemy fasolą. Pozostawiamy do całkowitego ścięcia na małym ogniu.

4

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki - Krok 4

Przestudzony omlet smarujemy majonezem. Posypujemy ogórkiem i kiełkami.

5

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki - Krok 5

Rolujemy i kroimy na kawałki. Przekładamy do pojemnika na lunch.

:)

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu