Your browser does not support JavaScript!

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki  - Krok 1

Ogórek kroimy w cienkie paski julienne bez gniazd nasiennych. Dymkę drobno siekamy.

2.

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki  - Krok 2

Jajka rozkłócamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną dymkę i mieszamy.

3.

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki  - Krok 3

Lekko rozgrzaną patelnię smarujemy oliwą. Wylewamy przygotowane jajka na całą powierzchnię, jak naleśnik. Gdy omlet zetnie się w połowie, posypujemy fasolą. Pozostawiamy do całkowitego ścięcia na małym ogniu.

4.

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki  - Krok 4

Przestudzony omlet smarujemy majonezem. Posypujemy ogórkiem i kiełkami.

5.

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki  - Krok 5

Rolujemy i kroimy na kawałki. Przekładamy do pojemnika na lunch.

Smacznego!

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.