
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Kurczaka oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Obsmażamy na oliwie.
Bagietkę rwiemy na niewielkie kawałki i obtaczamy w oliwie z patelni, na której smażył się kurczak. Układamy mięso i bagietkę na blasze i pieczemy w 190℃ ok. 7-8 minut. Studzimy.
Sałatę rwiemy na kawałki lub kroimy.
Majonez mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i anchois. Dodajemy starty parmezan, wino, sól i pieprz. Całość ucieramy na gładki sos do sałaty.
Na półmisku układamy sałatę, pokrojonego kurczaka i grzanki. Posypujemy osączoną z zalewy kukurydzą. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej