Your browser does not support JavaScript!

Sałatka cezar z kukurydzą

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 1 pierś kurczaka (ok. 300 g)
  • 100 ml majonezu
  • 50 g parmezanu
  • 30 ml białego wytrawnego wina
  • 30 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 fileciki anchois
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 1 cytryna
  • ½ bagietki pszennej
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 1

Kurczaka oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Obsmażamy na oliwie.

2.

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 2

Bagietkę rwiemy na niewielkie kawałki i obtaczamy w oliwie z patelni, na której smażył się kurczak. Układamy mięso i bagietkę na blasze i pieczemy w 190℃ ok. 7-8 minut. Studzimy.

3.

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 3

Sałatę rwiemy na kawałki lub kroimy.

4.

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 4

Majonez mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i anchois. Dodajemy starty parmezan, wino, sól i pieprz. Całość ucieramy na gładki sos do sałaty.

5.

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 5

Na półmisku układamy sałatę, pokrojonego kurczaka i grzanki. Posypujemy osączoną z zalewy kukurydzą. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.

Smacznego!

Sałatka cezar z kukurydzą

Smacznego!

Sałatka cezar z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.