Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 1 pierś kurczaka (ok. 300 g)

  • 100 ml majonezu

  • 50 g parmezanu

  • 30 ml białego wytrawnego wina

  • 30 ml oliwy

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 fileciki anchois

  • 1 główka sałaty rzymskiej

  • 1 cytryna

  • ½ bagietki pszennej

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 1

Kurczaka oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Obsmażamy na oliwie.

2

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 2

Bagietkę rwiemy na niewielkie kawałki i obtaczamy w oliwie z patelni, na której smażył się kurczak. Układamy mięso i bagietkę na blasze i pieczemy w 190℃ ok. 7-8 minut. Studzimy.

3

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 3

Sałatę rwiemy na kawałki lub kroimy.

4

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 4

Majonez mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i anchois. Dodajemy starty parmezan, wino, sól i pieprz. Całość ucieramy na gładki sos do sałaty.

5

Sałatka cezar z kukurydzą - Krok 5

Na półmisku układamy sałatę, pokrojonego kurczaka i grzanki. Posypujemy osączoną z zalewy kukurydzą. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.

:)

Sałatka cezar z kukurydzą

:)

Sałatka cezar z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu