Your browser does not support JavaScript! Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.

2

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka - Krok 2

Jajka kroimy w drobną kostkę, buraczki przekładamy do miseczki.

3

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka - Krok 3

W misce umieszczamy jajka, buraki, chrzan, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

4

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka - Krok 4

Na środku plastra szynki układamy porcję pasty z jajek i buraków. Plaster zwijamy w roladkę i związujemy gałązką szczypiorku.

:)

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu