Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Przepis na 2 porcje:

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką - Krok 1

Fasolkę dodajemy do przecieru pomidorowego, dodajemy cukier, ocet i dosalamy. Mocno doprawiamy pieprzem. Utrzymujemy fasolkę w cieple.

Układamy boczek na suchej patelni i smażymy, aż zbrązowieje z dwóch stron. Tłuszcz jest zbędny, wytopi się sam.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego. Kroimy pieczarki na pół i smażymy, aż lekko zbrązowieją.

Na patelni rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju i smażymy jajka sadzone.

5

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką

Wszystko układamy na talerzu. Na środku układamy porcję fasolki.

:)

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką - Krok 3

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu