Jajka sadzone z fasolką szparagową

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

DSC_8805

Do przygotowania przepisu będzie nam potrzeba pół opakowania żółtej i pół opakowania zielonej fasolki na parze Bonduelle. Przygotowujemy je wg opisu na opakowaniu, odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą.

DSC_8807

Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki.

DSC_8809
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i czosnek przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy dalej przez 5 minut.

DSC_8811

Wlewamy pomidory wraz z sokiem, dodajemy bazylię. Gotujemy 2-3 minuty.

DSC_8813
Dokładamy fasolkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy.

DSC_8815

W sosie robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka, oprószamy je lekko solą. Smażymy przez kilka minut, aż białka się zetną. W razie potrzeby przykrywamy patelnię pokrywką.

DSC_8818

Podajemy z dodatkiem pieczywa.

DSC_8828

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z szynki z sosem tatarskim i marynowanymi pieczarkami

Roladki z szynki z sosem tatarskim i marynowanymi pieczarkami

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów