Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Składniki

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 1

Pieczarki osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Szczypior drobno siekamy.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, następnie odlewamy gorącą wodę i wlewamy do garnka wodę zimną. Odstawiamy jajka do przestygnięcia. Jajka w skorupkach kroimy na pół ostrym nożem z ząbkami.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 3

Łyżeczką delikatnie wyjmujemy połówki jajek ze skorupek i drobno siekamy. Pokrojone jajka umieszczamy w misce. Dodajemy osączony groszek, szczypior i pieczarki.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 4

Farsz przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy musztardę i śmietanę. Mieszamy.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 5

Skorupki delikatnie napełniamy farszem jajecznym.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami - Krok 6

Farsz posypujemy bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Jajka kładziemy delikatnie na patelnię skorupką do góry. Smażymy przez kilka minut, aż bułka ładnie się zrumieni. Przy pomocy łyżki przenosimy połówki jajek na papierowy ręcznik. Jajka faszerowane w skorupkach podajemy na ciepło jako przystawkę.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

•ᴗ• Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Babka z fasoli

Babka z fasoli

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Zobacz więcej takich przepisów