Your browser does not support JavaScript! Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili - Krok 1

Szczypiorek posiekać, szynkę pokroić w drobną kostkę.

2

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili - Krok 2

Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.

3

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili - Krok 3

Do żółtek dodać kukurydzę z chilli, szynkę, szczypiorek, majonez i chrzan. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszać.

4

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili - Krok 4

Białka jajek wypełnić przygotowanym farszem.

:)

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu