Składniki

  • 80 g pieczarek z zalewy Bonduelle
  • 12 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 gałązka szczypiorku (razem z dymką)
  • 80 g śmietany kwaśnej 18%
  • 50 g majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka w sosie tatarskim - składniki

Jajka w sosie tatarskim - krok 1

Nalewamy wodę do dużego garnka. Gdy woda wrze, wkładamy jajka i gotujemy 10 minut. Wkładamy garnek do zlewu i zalewamy zimną wodą, aby je ostudzić.

Jajka w sosie tatarskim - krok 2

Obieramy jajka ze skorupek, kroimy je na pół i odstawiamy na później.

Jajka w sosie tatarskim - krok 3

Szatkujemy pieczarki, szczypiorek i ogórki konserwowe.

Jajka w sosie tatarskim - krok 4

W misce umieszczamy śmietanę, majonez i musztardę. Dodajemy poszatkowane produkty, solimy, pieprzymy, dodajemy cukier i mieszamy.

Jajka w sosie tatarskim - krok 5

Jajka dekorujemy sosem.

Jajka w sosie tatarskim - Krok 5

•ᴗ• Jajka w sosie tatarskim - Krok 5
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Majonez z białej fasoli

Majonez z białej fasoli

Kurczak po toskańsku z gnocchi z fasoli

Kurczak po toskańsku z gnocchi z fasoli

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów