Your browser does not support JavaScript! Jajka w sosie tatarskim - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 80 g pieczarek z zalewy Bonduelle

  • 12 jajek

  • 2 ogórki konserwowe

  • 1 gałązka szczypiorku (razem z dymką)

  • 80 g śmietany kwaśnej 18%

  • 50 g majonezu

  • 1 łyżeczka musztardy

  • 1 łyżka cukru

  • sól

  • pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka w sosie tatarskim - krok 1

Nalewamy wodę do dużego garnka. Gdy woda wrze, wkładamy jajka i gotujemy 10 minut. Wkładamy garnek do zlewu i zalewamy zimną wodą, aby je ostudzić.

2

Jajka w sosie tatarskim - krok 2

Obieramy jajka ze skorupek, kroimy je na pół i odstawiamy na później.

3

Jajka w sosie tatarskim - krok 3

Szatkujemy pieczarki, szczypiorek i ogórki konserwowe.

4

Jajka w sosie tatarskim - krok 4

W misce umieszczamy śmietanę, majonez i musztardę. Dodajemy poszatkowane produkty, solimy, pieprzymy, dodajemy cukier i mieszamy.

5

Jajka w sosie tatarskim - krok 5

Jajka dekorujemy sosem.

:)

Jajka w sosie tatarskim - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu