
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Z ciasta francuskiego wycinamy 9 kół foremką lub szeroką szklanką.
Układamy po trzy wycięte z ciasta koła, jedno na drugim, sklejając je wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez około 15 minut na złoty kolor.
W upieczonych ciastkach wycinamy środki i wypełniamy je do ok. ⅓ wysokości groszkiem i poszarpanym koperkiem.
Do wgłębień wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Oprószamy solą, pieprzem i płatkami chili. Zapiekamy w 180°C przez około 12-15 minut, do ścięcia się białka.
Przed podaniem posypujemy startym parmezanem i koperkiem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej