Składniki

  • 3 jajka
  • 1 mała puszka Groszku extradrobnego Bonduelle
  • 2 ogórki konserwowe
  • 80 g marynowanej cebulki (waga po odsączeniu)
  • 80 g ser żółtego
  • pół pęczka drobnego szczypiorku
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy: jajka, kukurydza, ogórki konserwowe, ser, majonez, sól i szczypiorek.

Jajka zalewamy wodą, gotujemy na twardo przez około 7 minut od zagotowania wody. Następnie odcedzamy je, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na około 10 minut do wystygnięcia. Jajka obieramy ze skorupek.

Jajka, ogórki i żółty ser kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, cebulki kroimy na pół.

W misce umieszczamy ser, ogórki, jajka, cebulkę, szczypiorek, odsączony groszek. Dodajemy kilka łyżek majonezu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy.

Sałatkę z groszkiem i jajkiem podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

•ᴗ• Sałatka z makaronu i kukurydzy z ziołami, podana na stół obok koszyka z pieczywem i puszki kukurydzy.
http://Puszka%20groszku%20konserwowego%20marki%20Bonduelle%20z%20sympatycznymi%20postaciami%20warzyw.

Groszek Bardzo Drobny Bonduelki

Groszek Bonduelki jest wyjątkowo soczysty, ma piękny kolor i wyjątkowy smak. Wszystko to dzięki gotowaniu na parze, dzięki czemu zachowuje również maksimum wartości odżywczych. To idealna przekąska dla dziecka prosto z puszki– bez dodatku cukru! Świetnie smakuje również jako dodatek do sałatek, w formie pasty na kanapki oraz jako dodatek do obiadu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka zapiekane z boczkiem i szpinakiem

Jajka zapiekane z boczkiem i szpinakiem

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami

Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Zobacz więcej takich przepisów