Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 3 jajka

  • 1 mała puszka Groszku extradrobnego Bonduelle

  • 2 ogórki konserwowe

  • 80 g marynowanej cebulki (waga po odsączeniu)

  • 80 g ser żółtego

  • pół pęczka drobnego szczypiorku

  • kilka łyżek majonezu

  • sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Jajka zalewamy wodą, gotujemy na twardo przez około 7 minut od zagotowania wody. Następnie odcedzamy je, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na około 10 minut do wystygnięcia. Jajka obieramy ze skorupek.

2

Jajka, ogórki i żółty ser kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, cebulki kroimy na pół.

3

W misce umieszczamy ser, ogórki, jajka, cebulkę, szczypiorek, odsączony groszek. Dodajemy kilka łyżek majonezu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy.

:)

Sałatkę z groszkiem i jajkiem podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu