Sałatka z jajkiem i groszkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 mała puszka Groszku extradrobnego Bonduelle
  • 2 ogórki konserwowe
  • 80 g marynowanej cebulki (waga po odsączeniu)
  • 80 g ser żółtego
  • pół pęczka drobnego szczypiorku
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Jajka zalewamy wodą, gotujemy na twardo przez około 7 minut od zagotowania wody. Następnie odcedzamy je, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na około 10 minut do wystygnięcia. Jajka obieramy ze skorupek.

Jajka, ogórki i żółty ser kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, cebulki kroimy na pół.

W misce umieszczamy ser, ogórki, jajka, cebulkę, szczypiorek, odsączony groszek. Dodajemy kilka łyżek majonezu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy.

Sałatkę z groszkiem i jajkiem podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka ze szpinaku z kukurydzą złocistą z chili z jajkami marynowanymi w sosie sojowym

Sałatka ze szpinaku z kukurydzą złocistą z chili z jajkami marynowanymi w sosie sojowym

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów