Składniki

  • Groszek Porcja na Raz Bonduelle 150 g
  • 500 g usmażonej ryby, np. w panierce
  • 200 ml pełnotłustego jogurtu naturalnego
  • 100 g cebuli
  • 15 ml oliwy EV
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • ½ łyżeczki garam masala
  • 1 pęczek koperku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jogurtowe curry z resztek - Składniki

Jogurtowe curry z resztek - Krok 1

Na oliwie przesmażamy posiekane cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodajemy curry i garam masala i jeszcze chwilę podsmażamy.

Jogurtowe curry z resztek - Krok 2

Jogurt ubijamy przez chwilę rózgą kuchenną.

Jogurtowe curry z resztek - Krok 3

Rybę kroimy lub rwiemy na kawałki.

Jogurtowe curry z resztek - Krok 4

Dodajemy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Do jogurtu dodajemy 2-3 łyżki gorącego płynu, mieszamy, a następnie taki zahartowany jogurt wlewamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.

Jogurtowe curry z resztek - Krok 5

Dodajemy rybę oraz osączony z zalewy groszek. Mieszamy i podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Jogurtowe curry z resztek

•ᴗ• Jogurtowe curry z resztek
http://Opakowanie%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score.

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Makaron z brokułowym pesto

Makaron z brokułowym pesto

Świderki w sosie z czerwonej fasoli

Świderki w sosie z czerwonej fasoli

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli

Zobacz więcej takich przepisów