Your browser does not support JavaScript! Jogurtowe curry z resztek - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Groszek Porcja na Raz Bonduelle 150 g

  • 500 g usmażonej ryby, np. w panierce

  • 200 ml pełnotłustego jogurtu naturalnego

  • 100 g cebuli

  • 15 ml oliwy EV

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka curry w proszku

  • ½ łyżeczki garam masala

  • 1 pęczek koperku

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Jogurtowe curry z resztek - Krok 1

Na oliwie przesmażamy posiekane cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodajemy curry i garam masala i jeszcze chwilę podsmażamy.

2

Jogurtowe curry z resztek - Krok 2

Jogurt ubijamy przez chwilę rózgą kuchenną.

3

Jogurtowe curry z resztek - Krok 3

Rybę kroimy lub rwiemy na kawałki.

4

Jogurtowe curry z resztek - Krok 4

Dodajemy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Do jogurtu dodajemy 2-3 łyżki gorącego płynu, mieszamy, a następnie taki zahartowany jogurt wlewamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.

5

Jogurtowe curry z resztek - Krok 5

Dodajemy rybę oraz osączony z zalewy groszek. Mieszamy i podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

:)

Jogurtowe curry z resztek

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu