
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Na oliwie przesmażamy posiekane cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodajemy curry i garam masala i jeszcze chwilę podsmażamy.
Jogurt ubijamy przez chwilę rózgą kuchenną.
Rybę kroimy lub rwiemy na kawałki.
Dodajemy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Do jogurtu dodajemy 2-3 łyżki gorącego płynu, mieszamy, a następnie taki zahartowany jogurt wlewamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
Dodajemy rybę oraz osączony z zalewy groszek. Mieszamy i podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej