Your browser does not support JavaScript! Jogurtowe curry z resztek - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • Groszek Porcja na Raz Bonduelle 150 g

  • 500 g usma偶onej ryby, np. w panierce

  • 200 ml pe艂not艂ustego jogurtu naturalnego

  • 100 g cebuli

  • 15 ml oliwy EV

  • 2 z膮bki czosnku

  • 1 艂y偶eczka curry w proszku

  • 陆 艂y偶eczki garam masala

  • 1 p臋czek koperku

  • S贸l i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Jogurtowe curry z resztek - Krok 1

Na oliwie przesma偶amy posiekane cebul臋 i czosnek. Gdy zmi臋kn膮, dodajemy curry i garam masala i jeszcze chwil臋 podsma偶amy.

2

Jogurtowe curry z resztek - Krok 2

Jogurt ubijamy przez chwil臋 r贸zg膮 kuchenn膮.

3

Jogurtowe curry z resztek - Krok 3

Ryb臋 kroimy lub rwiemy na kawa艂ki.

4

Jogurtowe curry z resztek - Krok 4

Dodajemy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Do jogurtu dodajemy 2-3 艂y偶ki gor膮cego p艂ynu, mieszamy, a nast臋pnie taki zahartowany jogurt wlewamy na patelni臋. Doprawiamy sol膮 i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu oko艂o 5 minut.

5

Jogurtowe curry z resztek - Krok 5

Dodajemy ryb臋 oraz os膮czony z zalewy groszek. Mieszamy i podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

:)

Jogurtowe curry z resztek

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

W Bonduelle wiemy, jak wa偶ne jest dbanie o zdrowie i planet臋, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozosta艂o艣ci pestycyd贸w. Oferujemy naszym konsumentom podw贸jn膮 gwarancj臋 Bonduelle: dbanie o najwy偶sz膮 jako艣膰 naszych warzyw i zobowi膮zanie do promowania zr贸wnowa偶onego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzysta膰 natur臋, nie szkodz膮c jej. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu