
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Kapustę mocno odciskamy w dłoniach, siekamy w mniejsze kawałki.
Marchewkę i cebulę dodajemy do kapusty, wlewamy olej, wsypujemy cukier, wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Do kapusty dodajemy osączony mix fasoli z cieciorką, mieszamy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej