Your browser does not support JavaScript! Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli - Krok 1

Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

2

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli - Krok 2

Kapustę mocno odciskamy w dłoniach, siekamy w mniejsze kawałki.

3

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli - Krok 3

Marchewkę i cebulę dodajemy do kapusty, wlewamy olej, wsypujemy cukier, wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem.

4

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli - Krok 4

Do kapusty dodajemy osączony mix fasoli z cieciorką, mieszamy.

:)

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu