Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu kalafiorowej „Bonduelle”

  • 500 ml bulionu warzywnego

  • 2 główki czosnku

  • 1 szklanka śmietany 30%

  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku

  • Garść orzechów włoskich

  • Gałka muszkatołowa

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 1

Odkrawamy czubki główkom czosnku. Pieczemy przez 30 minut w 200ºC.

2

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 2

Orzechy prażymy na suchej patelni, aż zaczną brązowieć. Ściągamy z patelni i siekamy.

3

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 3

Gotujemy składniki zupy w bulionie. Dodajemy śmietanę.

4

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 4

Miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem.

5

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 5

Do zupy dodajemy startą gałkę muszkatołową (około pół łyżeczki), lubczyk i wyciśnięte ze skorupek ząbki czosnku. Miksujemy. Podajemy zupę posypaną posiekanymi orzechami i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.

:)

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu