Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu kalafiorowej „Bonduelle”
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 główki czosnku
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • Garść orzechów włoskich
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Składniki

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 1

Odkrawamy czubki główkom czosnku. Pieczemy przez 30 minut w 200ºC.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 2

Orzechy prażymy na suchej patelni, aż zaczną brązowieć. Ściągamy z patelni i siekamy.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 3

Gotujemy składniki zupy w bulionie. Dodajemy śmietanę.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 4

Miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 5

Do zupy dodajemy startą gałkę muszkatołową (około pół łyżeczki), lubczyk i wyciśnięte ze skorupek ząbki czosnku. Miksujemy. Podajemy zupę posypaną posiekanymi orzechami i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

•ᴗ• Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wegetariańskie bolognese - gotowe danie

Wegetariańskie Bolognese

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem

Grzyby portobello z jajkiem i groszkiem z wiosenną sałatką

Grzyby portobello z jajkiem i groszkiem z wiosenną sałatką

Zobacz więcej takich przepisów