Your browser does not support JavaScript!

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu kalafiorowej „Bonduelle”
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 główki czosnku
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • Garść orzechów włoskich
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 1

Odkrawamy czubki główkom czosnku. Pieczemy przez 30 minut w 200ºC.

2.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 2

Orzechy prażymy na suchej patelni, aż zaczną brązowieć. Ściągamy z patelni i siekamy.

3.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 3

Gotujemy składniki zupy w bulionie. Dodajemy śmietanę.

4.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 4

Miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem.

5.

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem - Krok 5

Do zupy dodajemy startą gałkę muszkatołową (około pół łyżeczki), lubczyk i wyciśnięte ze skorupek ząbki czosnku. Miksujemy. Podajemy zupę posypaną posiekanymi orzechami i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.

Smacznego!

Kalafiorowa zupa krem z pieczonym czosnkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.