
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Rodzynki zalewamy ciepłą wodą. Po kilku minutach odcedzamy.
Ananasa, cebulę i rodzynki siekamy dość drobno.
Tuńczyka i kukurydzę osączamy dokładnie z zalewy i mieszamy z posiekanymi ananasem, rodzynkami i cebulą. Dodajemy natkę i majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowaną pastą smarujemy kromki chleba.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej