Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 1

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy.

2

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy imbir, paprykę, kolendrę i kumin. Delikatnie podsmażamy na małym ogniu. Uważamy, żeby nie przypalić przypraw.

3

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 3

Dodajemy poszatkowaną kapustę, mieszamy całość i chwilę smażymy.

4

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 4

Do kapusty z przyprawami dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem ok. 10 min., aż kapusta zmięknie, ale wciąż pozostanie jędrna.

5

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 5

Do miękkiej kapusty dodajemy odcedzony groszek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, podajemy na ciepło.

:)

Kapusta duszona na sposób indyjski

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu