Your browser does not support JavaScript! Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka i przesmażamy na oleju. Gdy zmięknie, dodajemy przyprawy i ponownie przesmażamy.

2

Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami - Krok 2

Dodajemy kiszoną kapustę. Przesmażamy.

3

Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami - Krok 3

Warzywa zalewamy wodą tak, aby niemal zakrywała kapustę. Dodajemy śliwki i dusimy około 1 godziny pod przykryciem.

4

Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami - Krok 4

Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy fasolę i delikatnie mieszamy. Jeśli to konieczne, doprawiamy do smaku.

:)

Kapusta z fasolą cannellini i wędzonymi śliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu