
- 30 min.
- łatwe
- biały ocet winny
- czosnek
- groszek
- jajka
- miód
- musztarda francuska
- olej
- rukiew wodna
- tymianek
- ziemniaki
Sałatka z groszkiem, młodymi ziemniakami, jajkami i ziołami
- 30 min.
- łatwe
Do przecieru pomidorowego dodajemy świeżą bazylię i posiekany ząbek czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli.
Do cebuli dodajemy szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem i drobno posiekanym ząbkiem czosnku. Podsmażamy do momentu, kiedy szpinak będzie miękki. Odstawiamy.
Ciasto rozkładamy na blaszce. Smarujemy sosem pomidorowym. Na wierzch wykładamy szpinak, pokrojony w kostkę ser feta, oliwki. Pizzę pieczemy w 220°C przez 15-20 minut. Gotową posypujemy parmezanem.
Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.