Your browser does not support JavaScript!

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna)

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 1

Kapustę odciskamy, jeśli jest mocno kwaśna, lekko płuczemy i zalewamy 1 szklanką wody. Dodajemy ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy i gotujemy pod przykryciem około 60 minut, do miękkości. W razie konieczności dolewamy niewielką ilość wody.

2.

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 2

Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy całą zawartość puszki miksu fasoli z cieciorką (razem z zalewą). Dodajemy kolendrę, sól, pieprz i gotujemy razem około 5 minut bez przykrycia, aby zredukować nadmiar płynu.

3.

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 3

Drobno posiekaną cebulę smażymy na maśle na złoty kolor. Następnie oprószamy łyżką mąki i podsmażamy.

4.

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 4

Gorącą zasmażkę przelewamy do kapusty z fasolą. Doprawiamy majerankiem i po minucie zdejmujemy z ognia.

Smacznego!

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.