Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 1

Kapustę odciskamy, jeśli jest mocno kwaśna, lekko płuczemy i zalewamy 1 szklanką wody. Dodajemy ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy i gotujemy pod przykryciem około 60 minut, do miękkości. W razie konieczności dolewamy niewielką ilość wody.

2

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 2

Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy całą zawartość puszki miksu fasoli z cieciorką (razem z zalewą). Dodajemy kolendrę, sól, pieprz i gotujemy razem około 5 minut bez przykrycia, aby zredukować nadmiar płynu.

3

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 3

Drobno posiekaną cebulę smażymy na maśle na złoty kolor. Następnie oprószamy łyżką mąki i podsmażamy.

4

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna) - Krok 4

Gorącą zasmażkę przelewamy do kapusty z fasolą. Doprawiamy majerankiem i po minucie zdejmujemy z ognia.

:)

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu