Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Składniki

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 1

Cebule kroimy w kostkę. Pieczarki osączamy z marynaty i również kroimy w kostkę.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 2

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie blendujemy.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 3

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na równe kwadraty, na każdym umieszczamy łyżkę farszu z pieczarek.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 4

Sklejamy przeciwległe rogi ciasta. Wierzch sakiewek smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 20 minut.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

•ᴗ• Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Przekąski z tortilli z warzywami i sosem jogurtowym, podane na stylowej, białej tacy.

Tortilla z czerwoną fasolą i ziołowym sosem

Grillowany ser halloumi na ratatouille z miksem warzyw

Grillowany ser halloumi na ratatouille z miksem warzyw

Sałatka z ziemniaków, czerwonej fasoli i cebuli z dodatkiem ziół, podana w rustykalnym stylu.

Sałatka ziemniaczana z makrelą i fasolą

Zobacz więcej takich przepisów