Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 1

Cebule kroimy w kostkę. Pieczarki osączamy z marynaty i również kroimy w kostkę.

2

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 2

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie blendujemy.

3

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 3

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na równe kwadraty, na każdym umieszczamy łyżkę farszu z pieczarek.

4

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 4

Sklejamy przeciwległe rogi ciasta. Wierzch sakiewek smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 20 minut.

:)

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu