Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Składniki

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 1

Cebule kroimy w kostkę. Pieczarki osączamy z marynaty i również kroimy w kostkę.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 2

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie blendujemy.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 3

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na równe kwadraty, na każdym umieszczamy łyżkę farszu z pieczarek.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 4

Sklejamy przeciwległe rogi ciasta. Wierzch sakiewek smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 20 minut.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

•ᴗ• Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Wegańskie tymbaliki z warzywami

Wegańskie tymbaliki z warzywami

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką

Karp w galarecie z kukurydzą i papryką

Zobacz więcej takich przepisów