Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Składniki

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 1

Rybę myjemy i osuszamy. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy połową soku z cytryny. Odstawiamy na 10 minut.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 2

Karpia układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy połową masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 15 minut.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 3

W międzyczasie podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i plasterki pieczarek na złoty kolor. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i oprószamy solą i pieprzem.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 4

Na podpieczoną rybę wykładamy pieczarki z cebulą i skrapiamy całość pozostałym sokiem z cytryny. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 5

Na patelnię, na której smażyły się pieczarki, wrzucamy szpinak i groszek. Podgrzewamy 15 sekund i przekładamy na talerz. Dodajemy upieczonego karpia i posypujemy natką.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

•ᴗ• Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wegańskie tymbaliki z warzywami

Wegańskie tymbaliki z warzywami

Pikantna szynka z relishem kukurydzianym z żurawiną

Pikantna szynka z relishem kukurydzianym z żurawiną

Świąteczny pasztet z żurawiną podany na bożonarodzeniowym talerzu, otoczony świąteczną dekoracją.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Zobacz więcej takich przepisów