Your browser does not support JavaScript! Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Krok 1

Pieczarki kroimy w plasterki.

2

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Krok 2

Pieczarki przesmażamy na maśle z czosnkiem na złoty kolor.

3

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Krok 3

Karpia myjemy, oczyszczamy z łusek i kroimy na kawałki.

4

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Krok 4

Przesmażone pieczarki doprawiamy solą, pieprzem i połową tymianku. Na koniec dodajemy fasolę cannellini.

5

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie - Krok 5

Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pieczarki, a na górę karpia. Posypujemy tymiankiem i pieczemy 20 minut w temp. 170℃.

:)

Karp z pieczarkami i fasolą pieczony w białym winie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu