Your browser does not support JavaScript! Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 1

Kaszę jaglaną ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

2

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 2

Pokroić w drobną kostkę papryki i cebulę. Posiekać natkę pietruszki. Ostrym nożem ściąć z pomarańczy skórkę razem z albedo. Wyfiletować pomarańczę. Czynność wykonać nad miską. Zgromadzony na dnie sok zachować.

3

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 3

Do kaszy jaglanej dodać osączone czerwoną fasolę i kukurydzę, posiekaną cebulę i paprykę oraz fileciki z pomarańczy. Wymieszać.

4

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 4

Połączyć sok pomarańczowy z olejem sezamowym, solą i kolorowym pieprzem. Dodać do kaszy jaglanej i ponownie wymieszać. Posypać natką pietruszki.

:)

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu