Your browser does not support JavaScript! Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Krok 1

Kapustę kroimy na pół i siekamy w wąskie paseczki.

2

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Krok 2

Ogórka nie obieramy i kroimy w kostkę.

3

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Krok 3

Pomidorki kroimy na pół.

4

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Krok 4

Mieszamy majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.

5

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów - Krok 5

Kukurydzę osączamy i łączymy wszystkie pokrojone warzywa. Zalewamy sosem i mieszamy.

:)

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu