Sałatka z białą fasolą, boczkiem i szpinakiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 5 plastrów surowego boczku
  • ocet balsamiczny

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Boczek smażymy na suchej patelni aż powstaną chrupiące chipsy.

Szpinak myjemy i osuszamy, wrzucamy do miski i dodajemy fasolę oraz boczek.

Całość skrapiamy octem balsamicznym i doprawiamy do smaku.

Sałatkę najlepiej podawać z świeżym pieczywem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z groszkiem, pieczarkami marynowanymi, ogórkiem kiszonym i jajkiem

Sałatka z groszkiem, pieczarkami marynowanymi, ogórkiem kiszonym i jajkiem

Bakłażany faszerowane pomidorami i makaronem z cieciorki i kukurydzy

Bakłażany faszerowane pomidorami i makaronem z cieciorki i kukurydzy

Fasolka szparagowa z kurkami i jajkiem w koszulce

Fasolka szparagowa z kurkami i jajkiem w koszulce

Zobacz więcej takich przepisów