Boczek smażymy na suchej patelni aż powstaną chrupiące chipsy.
Szpinak myjemy i osuszamy, wrzucamy do miski i dodajemy fasolę oraz boczek.
Całość skrapiamy octem balsamicznym i doprawiamy do smaku.
Sałatkę najlepiej podawać z świeżym pieczywem.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Boczek smażymy na suchej patelni aż powstaną chrupiące chipsy.
Szpinak myjemy i osuszamy, wrzucamy do miski i dodajemy fasolę oraz boczek.
Całość skrapiamy octem balsamicznym i doprawiamy do smaku.
Sałatkę najlepiej podawać z świeżym pieczywem.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
Napisz komentarz