Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Fasoli flażoletki Bonduelle 425 ml

  • 100 g kaszy jaglanej

  • 100 g sera pleśniowego

  • 4 plastry boczku wędzonego

  • 1 garść jarmużu

  • 2 łyżki oliwy

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 1

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy jarmuż i podsmażamy 2 minuty. Dodajemy osączoną fasolę. Dusimy kilka minut, aż fasola zmięknie.

3

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 3

Na osobnej patelni podsmażamy plastry boczku, aż będzie chrupiący.

4

 Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 4

Do fasoli z jarmużem dodajemy kawałki sera. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy do momentu roztopienia. Kaszę podajemy z sosem z fasoli i plastrami bekonu.

:)

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu