Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią

Składniki

  • Czarna Fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 300 g dyni np hokkaido
  • 100 g jarmużu
  • 150 g kaszy pęczak
  • 50 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g parmezanu
  • 75 ml śmietanki kremówki
  • 50 g masła
  • 25 ml oliwy
  • kilka gałązek tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Składniki

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Krok 1

Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Nie rumienimy.

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Krok 2

Do podsmażonej cebuli z czosnkiem wsypujemy dokładnie wypłukaną i odsączoną kaszę i podsmażamy. Po chwili dodajemy tymianek i podlewamy stopniowo wodą lub opcjonalnie bulionem. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy kasza wchłonie cały płyn, ponownie podlewamy niewielką ilością wody,i powtarzamy czynność do momentu aż kasz będzie miękka, czyli około 20 minut.

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Krok 3

Gdy kasza się gotuje, kroimy dynię w kostkę (dyni hokkaido nie obieramy, inne odmiany musimy najpierw obrać ze skórki), skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Krok 4

Jarmuż krótko obgotowujemy w osolonym wrzątku.

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią - Krok 5

Gdy kasza jest już miękka, dodajemy kremówkę i starty parmezan. Mieszamy. Dodajemy masło, upieczoną dynię, jarmuż i osączoną i opłukaną czarną fasolę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią

•ᴗ• Kaszotto z czarną fasolą, jarmużem i dynią
http://Opakowanie%20czarnej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Czarna Fasola Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Czarna fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 65 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Czarna fasola to nowość w naszej ofercie. Jej wyjątkowy kolor wspaniale wzbogaci Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z batatami

Sałatka z batatami

Podanie kurczaka curry z ryżem i sosem pomidorowym na rustykalnym stole z czerwono-białą serwetą.

Kurczak curry z kukurydzą i mlekiem kokosowym

Miska z soczewicą i serem feta na kolorowym tle, obok drewniana deska i przybory kuchenne.

Fasolka po bretońsku z szałwią i fetą

Zobacz więcej takich przepisów