Your browser does not support JavaScript! Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)

  • 200 g piersi z indyka

  • 150 g brązowych pieczarek

  • 1 mała cukinia

  • 1 garść miniaturowego szpinaku

  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku

  • ½ szklanki pęczaku

  • Kilka gałązek świeżego koperku

  • Sól i pieprz do smaku

  • Olej do smażenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 1

Indyka kroimy w niedużą kostkę, pieczarki w plasterki, cukinię w większe kawałki. Koperek drobno siekamy.

2

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przesmażamy. Dodajemy cukinię i pieczarki. Smażymy przez 5 minut.

3

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 3

Wsypujemy pęczak, przesmażamy przez minutę. Wlewamy 1 i ¼ szklanki wody. Dodajemy listki tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Przykrywamy, gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Jeśli kasza w dalszym ciągu będzie twarda, dodajemy odrobinę więcej wody na patelnię.

4

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 4

Do gotowej potrawy dodajemy osączoną cieciorkę, szpinak i koperek. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 3 minuty do podgrzania.

:)

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu