Your browser does not support JavaScript!

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 200 g piersi z indyka
  • 150 g brązowych pieczarek
  • 1 mała cukinia
  • 1 garść miniaturowego szpinaku
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • ½ szklanki pęczaku
  • Kilka gałązek świeżego koperku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 1

Indyka kroimy w niedużą kostkę, pieczarki w plasterki, cukinię w większe kawałki. Koperek drobno siekamy.

2.

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przesmażamy. Dodajemy cukinię i pieczarki. Smażymy przez 5 minut.

3.

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 3

Wsypujemy pęczak, przesmażamy przez minutę. Wlewamy 1 i ¼ szklanki wody. Dodajemy listki tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Przykrywamy, gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Jeśli kasza w dalszym ciągu będzie twarda, dodajemy odrobinę więcej wody na patelnię.

4.

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką - Krok 4

Do gotowej potrawy dodajemy osączoną cieciorkę, szpinak i koperek. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 3 minuty do podgrzania.

Smacznego!

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.