Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu z zielonych warzyw Bonduelle
  • 3 jajka – po jednym na porcję
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g ziemniaków
  • 70 g cebuli
  • 50 g parmezanu
  • 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml śmietany kremówki 30%
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 łyżki octu
  • 1 szklanka listków bazylii
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Składniki

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Krok 1

Ziemniaki kroimy w 1-cm kostkę, cebulę w piórka, a czosnek siekamy. Podsmażamy lekko na oliwie, nie rumieniąc.

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Krok 2

Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości około 10 minut. 3 minuty przed końcem gotowania dodajemy opakowanie zupy kremu z zielonych warzyw.

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Krok 3

W czasie gdy warzywa się gotują, prażymy na suchej patelniorzeszki. Następnie przekładamy je do moździerza, dodajemy listki bazylii, parmezan, oliwę i rozcieramy do momentu otrzymania ziarnistej pasty.

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Krok 14

Miksujemy zupę na gładki krem, dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jeśli to konieczne.

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto - Krok 5

W małym garnku zagotowujemy niewielką ilość wody z 2 łyżkami octu. Za pomocą łyżki zakręcamy wodę, aby utworzyć wir, do którego wbijamy jajko tuż nad powierzchnią. Gotujemy 3 minuty na najmniejszym ogniu. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. W ten sam sposób gotujemy pozostałe jajka.Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy jajko i skrapiamy całość pesto.

Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto

•ᴗ• Krem z zielonych warzyw z jajkiem w koszulce i pesto

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Domowy sos pomidorowy podany w czerwonej miseczce obok quesadillas.

Rozgrzewające leczo z kiełbasą chorizo i czerwoną fasolą

Apetyczny burger na talerzu z świeżymi warzywami - doskonały przepis na weekendowy obiad!

Burgery z czerwoną fasolą

Domowy kebab w cieście naleśnikowym z groszkiem i tzatziki

Domowy kebab w cieście naleśnikowym z groszkiem i tzatziki

Zobacz więcej takich przepisów