Your browser does not support JavaScript! Penne z warzywami i pesto - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasolka szparagowa pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze ślady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stanów Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano ją także w krajach Ameryki Środkowej i Południowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotarła za sprawą hiszpańskich żeglarzy, gdzie spopularyzowała się dopiero w XVI wieku, głównie we Francji, gdzie ceniono ją ze względu na jej właściwości odżywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach świata. W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej – delikatna żółta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (więcej)


Przygotowanie

1

Penne z warzywami i pesto - Krok 1

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy pesto. Do blendera wrzucamy bazylię, orzeszki pinii, parmezan, oliwę i czosnek. Miksujemy na gładką masę.

2

Penne z warzywami i pesto - Krok 2

Gdy makaron się ugotuje, na patelni rozgrzewamy pesto i mieszankę Italian mix. Smażymy, aż warzywa się rozmrożą. Dodajemy penne i mieszamy, aż składniki się połączą.

Przed podaniem sprawdzamy smak, ewentualnie dosalamy. Posypujemy odrobiną parmezanu.

:)

Penne z warzywami i pesto

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu