Your browser does not support JavaScript!

Kebab z selera z czerwoną fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 1

Seler ścieramy na tarce o średnich oczkach.

2.

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 2

Do startego selera dodajemy jajka, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy masę jak na kotlety mielone.

3.

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 3

Do wyrobionej masy dodajemy osączoną z zalewy i opłukaną czerwoną fasolę i mieszamy.

4.

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 4

Z masy selerowej formujemy na igłach do szaszłyków podłużne kebaby.

5.

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 5

Kebaby smarujemy oliwą i grillujemy lub smażymy na patelni z każdej strony. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Kebab z selera z czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.