Your browser does not support JavaScript! Kebab z selera z czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 1

Seler ścieramy na tarce o średnich oczkach.

2

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 2

Do startego selera dodajemy jajka, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy masę jak na kotlety mielone.

3

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 3

Do wyrobionej masy dodajemy osączoną z zalewy i opłukaną czerwoną fasolę i mieszamy.

4

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 4

Z masy selerowej formujemy na igłach do szaszłyków podłużne kebaby.

5

Kebab z selera z czerwoną fasolą - Krok 5

Kebaby smarujemy oliwą i grillujemy lub smażymy na patelni z każdej strony. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy natką pietruszki.

:)

Kebab z selera z czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu