Składniki

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania świeżego i aromatycznego kremu groszkowego: zielony groszek, pory, śmietanka, bulion, koperek, czosnek i sól morska.

DSC_8519

Pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie siekamy w półplasterki. Koperek i czosnek drobno siekamy.

DSC_8520

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pora i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

DSC_8527

Zawartość patelni przekładamy do rondelka z ciepłym wywarem. Dodajemy koperek i groszek. Gotujemy przez 3 minuty.

DSC_8536

Zawartość garnka lekko studzimy i miksujemy na gładko przy pomocy ręcznego blendera.

Garnek stawiamy ponownie na gazie, wlewamy kremówkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zagotowujemy i rozlewamy do miseczek lub kubeczków. Można ją dodatkowo przetrzeć przez gęste sito, aby była bardziej gładka.

DSC_8582

•ᴗ• Aksamitny krem z zielonego groszku podany w emaliowanym kubku na lnianej ściereczce, idealny na wiosenny obiad.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Spaghetti z soczewicą

Spaghetti z soczewicą

Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów